AMALIEWJ

homemade orangejuice with a twist

 • 03.05.2015 - 13:41

C- vitaminbombe:
2 appelsiner
1 eple
2 cm ingefær
1 cm chilli 

Timene i dag har bare sust unna. Jeg har fått slappet av med god samvittighet, der jeg har sett på serier, laget hjemmelaget juice og spist vannmelon som snacks. Nå er planen å hive på seg treningsklærne og gå meg en lang tur, i tillegg til at jeg leser på helseprøve. Snakk om å slå to fluer i en smekk! Mobilen er lagt igjen hjemme, slik at jeg ikke har annet valg enn å lese, haha. Håper alle får en super søndag videre, enjoy!

enjoying the day

 • 18.03.2015 - 20:31

Dette har vært en flott dag for min del! Jeg er utplassert på sykehjemmet i en periode nå, så da var arbeidsdagen min ferdig klokka halv to i dag. Noe som er langt mer kortere enn en vanlig skoledag, der jeg er hjemme fem.. Det begynner å bli slutten på disse fem ukene i prakis nå, ettersom jeg er ferdig neste uke. Veldig bra med variasjon, så jeg tenker det blir godt å komme tilbake til skolebenken også. Etter jobb i dag ble Gunhild, med meg hjem, noe som var veldig koselig. I ettermiddag lagde vi oss snacks, som du kan se på bildene nedenfor. På kvelden dro vi også på vår faste, ukentlige "Stram opp" time på treningssentret. Det er så motiverende! Nå er jeg hjemme, og planen er bare å koble ut, hoppe i dusjen og gjøre seg klar for en ny dag. På fredag drar jeg til Oslo på konsert sammen med Stine, noe som jeg ser stor frem til! Hvordan har dagen din vært?


hjemmelagde oreokuler

 • 23.12.2014 - 17:06

For en liten stund siden fant jeg en spennende og ikke minst lett oppskrift på oreokuler som jeg har lyst til å dele med dere. Jeg er ikke så glad i tradisjonell julebakst, men konfekter og sjokolade generelt er jeg veldig glad i. Jeg fant oppskriften på Kristina Andersen sin blogg.Dette trenger du:
1 pakke oreokjeks, 200 gram philadelfia ost, 150 gram kokesjokolade, 1 ts delfiafett.

Slik gjør du: Knus kjeksene og rør inn kremosten. Sett så blandingen i kjøleskapet i cirka ti minutter, før du ruller til 25-30 stk små runde kuler. Legg dette på et brett med bakepapir, og sett til avkjøling igjen i kjøleskapet eller fryseren i minst en time til kulene har stivnet. Smelt så mørk sjokolade over vannbad sammen med delfiafett. Dypp kulene i sjokoladen. Disse må du oppbevare kjølig i en helt tett boks.


Da disse bildene ble tatt var sjokoladen fortsatt varm, så bildene ble ikke så bra. Men oreokulene trenger ikke være fine selv om de er gode. Resultaten ble overraskende bra og de smakte fantastisk! De er også ganske mektige, så man blir fort kvalm. Dette anbefales!

Tips til sunne og gode ispinner

 • 21.09.2014 - 15:31
I dag tenkte å komme med et søndagstips til dere. For noen dager siden lagde jeg dette for første gang, ettersom jeg hadde hatt lyst til å prøve det ut lenge. Nemlig hjemmelagde, sunne ispinner. Det første du trenger er en juicemaskin eller en smoothiemaskin. Du trenger også gode ingredienser, slik som grønnsaker, bær og frukt. Jeg brukte det vi hadde liggende i kjøleskapet fra før, så du kan bruke hva som helst. Jeg brukte ananas, eple, appelsin og pære + litt vann. Neste dag tok jeg det opp fra fryseren og ble overassket over hvor gode de var. I tillegg er det sunt ettersom det bare er tilsatt frukt og vann. Lettere sagt et sunnere alternativ til is, som minst smaker like godt. Du kan spise så mye du vil av den uten å få dårlig samvittighet. I tillegg hvis du sliter å få i deg nok grønnsaker og frukt er dette en god løsning. Viktige næringsstoffer på 1-2-3. Ananas gjorde susen i denne isen, så dette anbefales sterkt! Har du prøvd dette før?perfekt morgen

 • 23.08.2014 - 11:57

Denne morgenen har vært den roligste på lenge. Jeg har vandret rundt i morgenkåpe, spist god frokost, lest magasiner fulle av inspirasjon og ikke minst tenkt positive tanker. Dette blir en fin dag! Har ikke sett på klokken et minutt, så tiden får bare gå så fort den vil. En fin start på dagen gjør at hele dagen blir fin uansett hva man skal gjøre. Dagens planer er å vaske hus og ta en liten rydderunde i skolepapirene, for et kaos. Ha en nydelig lørdag alle sammen ♥ Hva gjør du i dag?herlige fredag

 • 08.08.2014 - 17:58

I dag våkna jeg tidlig og ble kjørt på treningssentret. Det ble både løping på mølla og styrketrening i dag også. Herlig å ha treningssentret for meg selv for en gangsskyld. Ellers har jeg bare slappet av. Tok nettopp en powernap, noe jeg trengte for jeg følte meg ikke helt i form tidligere. Nå sitter jeg her utrolig trøtt og vet ikke helt fra jeg skal finne på. Kjøpte meg forresten sushi på butikken tidiligere, så nå skal jeg kose meg med det. Håper dere får en superfin fredagskveld ♥ I morgen reiser vi til Oppdal, skal prøve å blogge som normalt i løpet av neste uke i Trondheim også. 
Hva gjør du i kveld?

// gårsdagens bilder

min morgen

 • 05.08.2014 - 12:10

Våknet klokka ni i dag og lagde meg en kjempegod frokost. Har brukt disse timene på å se ferdig sesong 2 av Orange is the new black, som er en av mine favoritter. Litt trist at det ikke er kommer ut flere sesonger på en stund, men jeg venter spent. Gleder meg innmari mye til å se fortsettelsen senere. 

Har også vært skikkelig hektet på vannmelonsmoothie/juice i det siste, en frisk og god start på dagen. Også ganske lett å lage, ettersom du bare trenger vannmelon, sitronsaft og isbiter. Denne gangen tok jeg også opp i noen frosne jordbær som var supergodt. I dag skal vi til bestemor for å spise rømmegrøt, så nå må jeg skynde meg ut for å vaske bil. Her er hele familien i arbeid. Jeg skal også prøve å komme meg på treningssentret i dag, og forhåpentligvis starte å lese på "veien til førerkortet". Ønsker alle en fantastisk fin tirsdag! ♥ Hva gjør du i dag?siste skoledag

 • 20.06.2014 - 16:18

Har hatt det så travelt den siste tiden at jeg nesten ikke har vært hjemme. Og i går kom jeg hjem fra en fantastisk klassetur sammen med den fine klassen min. Hadde det såå kjekt! Nå er elleve år på skole ovestått og det er ikke mange årene før jeg er ute i arbeidslivet. Dette året har gått så sykt fort at jeg faktisk synes det er trist å ta sommerferie nå, kunne godt hatt noen uker til.. På skolen i dag hadde vi en kjempefin avslutning. Klassen og lærerne hadde hadde med "middag", kaker og is, nesten et herremåltid. Det er så utrolig trist å tenke på at jeg ikke går i klasse med de samme neste år, for de fleste har søkt forskjellig og noen flytter. Dette året har vært det beste skoleåret hittil, men også det verste på noen måter. Noen andre som savner skolen litt allerede?
 

Godt og næringsrikt måltid

 • 06.06.2014 - 18:27

Tenkte å tipse dere om denne havregrøten fra Fjordland. Har bare hørt positivt feedback, så da måtte jeg jo såklart prøve den ut! Jeg synes den smakte litt som havregrøten i serien "14" havregrøt fra Tine. Selv om det ikke er det beste jeg har smakt, så gikk det fort ned og ikke minst så metter det magen. Toppet grøten med grantateple, som forresten er sykt godt! Hadde bare smakt det en gang før, men nå er det blitt en favoritt. Jeg varmet grøten i mikroen i noen minutter og voilà! Jeg foretrekker heller vanlig havregrøt som du koker selv, men passer bra innimellom hvis du har dårlig tid, og trenger noe sunt og næringsrikt. Har du smakt dette før?

smoothieoppskrift

 • 04.06.2014 - 18:08


Her om dagen lagde jeg denne smoothien, og oppskriften er faktisk ganske enkel. Du trenger bare frossen jordbær, banan, naturell yoghurt, litt fun saft og voilà! Det er en klar favoritt hos meg, og i tillegg er den ganske lett å lage. 

Har du en god smoothieoppskrift å dele?


Sunn speltlompepizza

 • 08.04.2014 - 21:34
Har i flere uker hatt lyst til å prøve ut denne pizzaen, men har aldri tatt meg tid til det, selv om den er veldig lett å lage. Speltlompepizzaen smakte faktisk kjempe godt, mye bedre enn forventet. Dette skal jeg lage flere ganger, men neste gang skal jeg endre litt på oppskriften, slik at jeg får prøve noe nytt.
Jeg beklager for sent innlegg, men kom nylig hjem var en koselig tur sammen med ei venninne i skog og mark. Nå skal jeg hoppe i dusjen, og deretter lage meg en god kveldsmat, nemlig vaniljekesam og kiwi, før jeg tar kvelden. Kan legge ut oppskriften på speltlompepizzaen senere, om det er noen interesse for det. Har du smakt dette før? 

kosekveld med familien!

 • 02.06.2012 - 23:14

I dag våknet jeg klokka tolv, noe som er veldig sent til å være meg. Liker å stå opp i skikkelig tid, for da føler jeg at jeg får noe utover dagen. Så har jeg brukt hele tre timer på å klippe gresset (sommerjobb) Kan si at jeg var veldig sliten når jeg var ferdig, hehe! Ellers har jeg hjulpet til å laget wok og hatt kosekveld med familien, siden pappa reiser på jobb i morgen, og blir borte i to uker. Vi hadde det i hvertfall veldig koselig, spiste jordbær, snop, så film og spilte spill.

 
hits